Rutiner og faste vaner kan være både praktiske og hjælpsomme. Fx hvis du har et job hvor du skal bygge på faste mønstre. En rutineret snedker behøver ikke tænke over hvordan han skal lave en tapsamling. Det går han bare, mere eller mindre automatisk, fordi han har gjort det så mange gange før. Det kaldes for en rutine. Rutiner er gode i mange jobs, fordi de sparer tid og energi, så man kan fokusere på det væsentlige.

Når snedkeren lægger sit værktøj præcist samme sted, hver gang, så er det en vane. Også vaner har mange fordele. Så behøver han ikke tænke over hvor stiksaven kunne være. Han griber den bare, fordi den er lige der hvor den altid er.

Det er en fed og rigtig god vane, at have orden og system i tingene. Den slags vaner sparer tid og energi, så man igen kan fokuserer på det væsentlige.

Men der er også områder, hvor rutiner og vaner ikke giver pote. Et af disse områder er: Sex

Samme som sidst, skat?

Mhmmm…. Faktisk er der intet der dræber gnisten i et forhold så hurtigt og så grundigt, som rutiner og vaner i sexlivet. Her er det netop ikke interessant at gøre alt som ”vi plejer”. Det bliver simpelthen kedeligt. Med sex drejer det sig jo ikke om at være effektiv, at undgå tidsspilde og så videre. Sex skal være spændende, fornyende, kreativ og en nydelse.

Den seksuelle befrielse har været undervejs længe

At sex skulle være sjovt og spændende har længe stået i strid mod traditionelle kirkelige værdier. Man bør her slet ikke sige ”kristne”, fordi vi slet ikke aner noget om hvad Jesus mener om sex. Han var sig i hvert fald ikke for fin til at omgås prostituerede. Det er den katolske, og senere også den protestantiske kirke, der har påtvunget os en snerpet og negativ holdning overfor sex.

Ikke lige fra begyndelsen dog. De første 1000 år var munke, præstere og endda paven ret livslystige. Men så skete der en kovending, og sex blev set ilde på.

Det tog sin tid, men nu har vi endeligt genfundet et sundere forhold til sex.

Der findes ikke rigtigt og forkert

Når det kommer til sex, så er der ingen normer. Der gælder naturligvis de samme etiske regler der ellers styrer vores samfund. Du skal ikke gøre noget som din partner ikke vil have. Men ellers er der frit slag på hylden. Vigtigst er, at bevare nysgerrigheden og lysten til at eksperimentere.

Og her er sexlegetøj en gave fra himmelen. Det er nu generelt accepteret, og det har skubbet enormt til udviklingen. Der findes designere, både kvinder og mænd, der ikke beskæftiger sig med andet end udviklingen af endnu mere spændende sexlegetøj. Kig lige forbi https://www.sexshop.dk/ hvis du endnu ikke har gjort det.

Sexshop.dk er i 2014 blevet kåret til Danmarks billigste sexbutik. Men det er kun priserne der er lave, ikke kvaliteten.  Der kan du finde alle de populære mærkevarer indenfor sexlegetøj.