Sidder du og kigger på din pensionsoversigt, men er den svær at forstå? Det er nemlig meget muligt. Hvis du aldrig har kigget på sådan en før, eller bare ikke helt ved, hvad du skal kigge efter, så er det altid rart med en smule hjælp. Du kan se en pensionsoversigt, lige meget om du bor på Jylland, Fyn eller Sjælland. Det er lige vigtigt for dig, hvad enten du bor i den ene eller anden del af landet. En pensionsoversigt indeholder nogle rigtig vigtige informationer for dig om din pensionsordning. For eksempel kan du se på en pensionsoversigt, hvor mange penge som du vil få udbetalt den gang, du går på pension. Det er derfor en rigtig god idé, hvis du får kigget på din pensionsoversigt sommetider – og samtidigt også forstår hvad der står på den, så du ikke er i tvivl om, hvad de forskellige oplysninger betyder.

Du har mulighed for at se din pensionsoversigt i marts måned (for det meste). Hvis du logger ind med dit NemID på pensionsselskabets hjemmeside, vil du kunne finde oversigten der.

Hvad betyder det, der står på pensionsoversigten?
Det kan være rigtig svært at finde hoved og hale i alt, hvad der står på pensionsoversigten. Derfor er det altid godt med en smule hjælp til at forstå det hele. Når du går på pension, er det jo rart at vide, hvad du kan forvente. Og det hjælper en pensionsoversigt dig til at forstå. Når du kigger på pensionsoversigten, vil du se et punkt, der hedder ”Når du går på pension”. Her kan du finde ud af, hvor mange penge som du vil få i pension.

Derudover vil du også sommetider kunne se, hvor mange penge som du vil få i pension, hvis du går på pension tidligere end forventet. Det er altid en god idé at få det tjekket, da du herefter kan tænke lidt mere om din tid på pension samt ønsker og forventninger. Du kan tjekke alt dette, hvad enten du bor på Jylland, Fyn eller Sjælland. Det betyder ikke noget for din pensionsoversigt, hvor du bor i landet. Det er andre ting, der har betydning.

Se udviklingen i din pensionsoversigt
Du vil også kunne se en udvikling i din pensionsopsparing i oversigten. Dette kan du se under disse punkter ”Årets resultat” og ”Årets afkast”. Her kan du se, hvor mange penge din pensionsopsparing er vokset fra år til år. Så hvis du er lidt i tvivl om, hvor meget din pensionsopsparing egentligt er vokset, er det skam her du skal kigge. Sommetider er det dog ikke sikkert at din pensionsopsparing er gået op. Dette skal du dog ikke blive helt bekymret for. Det kan der nemlig være flere grunde til, som du skam ikke skal blive helt bange for kan være noget rigtig slemt. Dette kan ske for dig både hvis du befinder dig i Jylland, Fyn eller Sjælland.

En pensionsoversigt er for alle og alle har en pensionsopsparing, så du kan både tjekke om din pensionsopsparing er faldet det ene år eller om den måske er vokset. Læs mere her http://www.aktivfirmapension.nu/hvad-tilbyder-vi/pension/pensionsoversigt.aspx.