Stabilitet og evnen til at absorbere stød

Sikkerhed er grundelementet til at være i stand til at ikke at glide og lave retningsskift hvis man kører mand-mand og man ikke har høj kraft ind i duellen. Når man skal foretage retningsskift bruger du det ene ben til at skyde fra med, dette stiller store krav til håndboldskoen, da de derved får lagt hele din kropsvægt på et lille sted af håndboldskoen. Derfor er det virkelig vigtigt at håndboldskoen ikke rokker sig, fordi det vil minimere chancen for at skifte retning enormt. Absorbering af stød er påkrævet når man diskuterer håndboldsko, og i denne henseende er det vigtigt at dine nye sko er stødabsorberende minimum i bagstykket og også i forfodsstykket. Når du løber op af banen er det uundværligt med aflastning og særligt når du lander efter et ryk, skal man formindske de stød, der kommer op igennem knæ så meget som muligt. Hvis man er ligeglad med stødene kan man erhverve sig belastningsskader og må stoppe for en stund.

 

En positiv udvikling

I håndboldsko er stabiliteten ligevis blevet utroligt bedre gennem de sidste år, det er fordi at mange spillere valgte at spille i løbesko, fordi de havde brug for mere stødabsorberende sko til håndbold. Men da denne model fodtøj ikke er velegnet til retningsskift opstod der mange flere ankelskader og knæskader, på grund af skoen var for høj i sålen og ikke stabil nok. Det har man nu kommet en måde, så oversiden på håndboldsko nu er meget mere stabil og sikre foden mere fast mod sålen, så du kan undgå at skride rundt og at foden glider ud over sålen når man skal skifte side.

 

Håndboldsko før kamp

Håndboldsko før kamp

Eliteniveau vs. Motionister

På det bedste plan inden for sporten har håndboldsko en utrolig indflydelse, derudover også på motionistniveau har de en vigtigere rolle. Når man er top trænet spiller har man vænnet kroppen til store stød, og derudover er man i besiddelse af de dygtigste terapeuter til rådighed. Til gengæld har man også de bedste trænere, som kan se når man laver fejlagtige bevægelser, som kan få skader til at fremkomme. Men som motionist er man vænnet til at have den form for belastning ofte og man får ofte ikke set på de små skader som så godt som alle går og er påvirket af. Derfor er det vigtigt at bruge en kvalitet håndboldsko, der kan forbygge skader og lindre tegn på overbelastninger. Derfor når man kun er i gang én gang i ugen er solide håndboldsko minimum så vigtige som for Mikkel Hansen.

 

Et sikkert mærke, Asics

Anerkendt som en af jordens mest influente fabrikanter af håndboldsko er Asics ikke til at overse. Gennem en årrække har mærket dirigeret forfinelsen af håndboldsko og denne tendens ser ud til at kontinuere. Den innovative virksomhed der producerer sko og fodtøj til næsten samtlige idrætsdiscipliner på kloden har været i stand til at iværksætte en lille revolution på markedet for håndboldsko. Det var det japanske virksomheds fodtøj til håndbold, som var de første på markedet, som tilbød stødabsorbering og på samme tid stabilitet. Førhen var fodtøj til håndbold udelukkende en flad sko med en gummisål, der ikke lavede spor på gulvet i hallen Der foreligger adskillige udgaver af Asics håndboldsko. Nogle af de oftest anvendte er Gel Blast samt Gel Beyond der retter sig mod samtlige former for spillere på håndboldbanen. Blast har meget fokus påstabilitet og er formidabel til den robuste bagspiller der undgår at komme i så høj fart, men mere skal eksplodere i skift af retning. Beyond er til de hurtige fløjspillere der higer efter en marginalt lettere sko som indeholder kompetent stødabsorbering, så man kan bibeholde det lynhurtige antrit og samtidig undgå at blive træt.

 

 

Bliv klogere på håndboldsko på sport-net.dk:håndboldsko