Nogle bryder sig ikke om LED pærer. De mener ikke, at pærerne giver den samme form for lys som andre pærer. De synes, at lyset er for skarpt. At det er for kunstigt og unaturligt. Det er ikke rart at være i et rum med dårligt lys. Det er rarest at opholde sig i et naturligt lys. Det giver derfor mening at vælge en pære, der kan give en det. Det kan en LED pære dog sagtens. Det kunne for eksempel være en LED G9 pære.

led-734433_960_720

Det handler nemlig om, at man vælger en LED pære med den rigtige lysfarve. Hvis man ikke gør det, kan man ende med en pære med kunstigt lys. En LED G9 pæres lysfarve bør ligge på mellem 2.700 kelvin og 3.000 kelvin. Det giver et blødt og naturligt lys. Det svarer til lyset i en glødepære.

Det er særligt vigtigt at vælge den rigtige lysfarve til rum, hvor man opholder sig meget. Det er for eksempel ens stue og køkken. Det kan også være ens spisestue og soveværelse. Andre rum er ikke lige så vigtige. Hvis man ikke er så meget i sin kælder, behøver man ikke at tænke så meget over lysfarven her. Det er jo lige meget, hvis man kun henter ting i kælderen.

At en pære er LED G9 betyder, at den passer i lamper med en G9 fatning. Det er en fatning, hvor pæren har to metalbuer for enden. Det er typisk halogenpærer, der sidder i sådanne lamper. Det er altså dem, man kan erstatte med en LED G9 pære.

LED G9 fås i mange forskellige varianter. Det er alle små kompakte pærer. De kan nemt sidde i en lille lampe eller fungere som et spot. Der findes flere forskellige mærker, der laver LED G9.