Selvom det ikke er et alvorligt problem, bruger vi en masse tid og penge på at slippe af med det. Dette skyldes, at det for nogle fører til en lav selvtillid og et manglende selvværd. Skæl får hermed en betydelig indvirkning på ens sociale liv.

Symptomer på hovedbund problemer

De er nemme at få øje på! Man finder fedtede, hvide flager af gullige døde hudceller i håret, hvis ikke de da optræder som tørre hvide dryssende støvlignende forekomster, der uafladeligt falder ned på ofrets skuldre og på tøjet. Ofte ledsages skæl af en svær kløe på hovedbunden.

kløende hovedbund

Årsager til fedtet hår – Hjælpen er her med shampoo mod kløe

En række af forskellige faktorer kan føre til skæl. Problemet opstår normalt, når huden i hovedbunden er alt for tør. Dog er der også de, der kan få skæl på grund af hud, der er alt for fedtet. Normalt opregnes disse faktorer:

Tør hud skyldes, at mangel på tilstrækkelig fugt i huden starter afskalningen. Derfor ses skæl primært i vintermånederne.

Seborrheic dermatitis er en hudlidelse, der påvirker talgkirtlerne, der ytrer sig som en fedtet rød hud dækket med gule eller hvide skælflager.

Utilstrækkelig hygiejne på grund af for lidt hårvask gør, at døde hudceller ophobes, hvilket i sidste ende fører til skæl.

Psoriasis i hovedbunden? Hvordan bekæmper jeg det?

Hudsygdomme i form af Psoriasis forårsager, at døde hudceller indsamler og danner tykke skæl. Eksem kan også påvirke huden på din hovedbund brug derfor en god psoriasis shampoo med Læsø salt.

Kontaktdermatitis har at gøre med, at hovedbunden er overfølsom overfor visse hårplejeprodukter som f.eks. shampoo, balsam, farvestoffer, geler og mousser. Kemiske stoffer ofte anvendt i hårprodukter skaber i sig selv disse hudlidelser.

Malassezia er en gærlignende svamp, der ofte lever på hovedbunden af voksne. Opstår der for meget af denne svamp irriteres huden. De store hudceller dør og falder af, og klæber til hår og skuldre.

God shampoo mod skæl, små sår og psoriasis.

Skæl shampoo fra Morgenfruerne på Læsø til alle hår og hudtyper er løsningen på problemerne. Shampooen er en produktserie af artikler med forskellige formål. Det hæmmer skælforekomster, svamp i hårbunden, kløe og overproduktion af talg. Mange, der har afprøvet denne fabelagtige shampoo, fortæller, at den bedrer hårets tilstand. Resultatet efter en behandling er et rent, elegant og skinnende hår. Har du problemer med en tør skællet hud, der trænger til ekstra pleje bør du læse mere om psoriasis creme her.