Der er mange ting der har indflydelse på hvor meget det koster at forsikre sin bil, og der er da også mange mennesker ansat i selskaberne til at vurdere hvor meget forsikringerne skal koste. Disse mennesker er højt uddannede inden for matematik, og de er enormt gode til at opstille nogle modeller der kan fortælle noget om hvem der kører galt, og hvem der derfor bør betale mest for deres forsikring på bilen. Problemet med det er, at det tit er de unge der kommer til at betale prisen for det. Det gør de fordi der altid bil være flere uheld med dem der lige er begyndt at køre, end der vil være med dem der har kørtt i mange år, og som har fået en masse erfaring, som de kan trække på. Det betyder at hvis du står som helt ny bilist og gerne vil have en bil, så kommer du til at betale mere, fordi der har været en masse unge mennesker før dig der er kørt galt i deres biler. Lyder det uretfærdigt? Det er det måske også, men det er sådan forsikringer virker, og det er hvad du har at arbejde med. Denne høje pris forhindrer dig måske i at have en bil, og det er også en vurdering man skal lave, for det er ikke sikkert at det er de mange penge værd, hvis ikke man skal bruge bilen til noget vigtigt, og desuden har penge til det gennem en fast indtægt.

Placering i landet

Ikke nok med at der er forskel på hvor gammel du er når der skal beregnes en pris på hvad du skal give for dine forsikringer, men der er også forskel afhængig af hvor du bor henne i landet. Dette er fordi der bliver taget forbehold for så mange ting som muligt, så selskaberne slipper for at skulle betale for mange penge, uden at få nogen af dem igen.

Kommer meget an på bilen

Hvis du gerne vil have forsikringen billigt på din bil, så skal du i hvert fald sørge for at have en lille bil med en lille motor. Dette er en af de ting du kan påvirke, og som kommer til at reducere den pris du skal betale for forsikringen. Et godt sted at starte med at få en fornemmesle for bilforsikring kan være på www.next.dk hvor du kan finde ud af meget mere.